|
תמר מג'הול
|
|
שם לועזי : Medjool Dates
תמר המג'הול (Mujhoolah), הוא התמר הגדול והעסיסי ביותר מבין זני התמרים הידועים, ומהווה מרכיב מרכזי בהרבה מתכונים מזרח תיכוניים. טעמו של תמר המג'הול עסיסי ומתוק יותר משל מרבית התמרים, וגודלו יכול להגיע ל-4 סנטימטר (עד 45 גר' לתמר אחד). זהו התמר הנפוץ ביותר בגידול מסחרי בארץ, ואפשר למצוא אותו ברוב השווקים וחנויות הטבע. האיכות של תמרי המג'הול בארץ, תלויה בעונה במחיר שאינו זול, מאחר ומרבית התוצרת הישראלית המובחרת, מיוצאת לאירופה וצפון אפריקה, שם הוא נרכש בכמויות מסחריות בעיקר בתקופת הרמדאן.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|